Academia de Studii Economice din București, în parteneriat cu Asociația „Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare și Incluziune Socială” din Cluj – Napoca, lansează concursul de idei de afaceri de succes prin proiectul POSDRU/176/3.1/S/150300 „Dezvoltarea spiritului antreprenorial și a competențelor manageriale pentru a genera un număr crescut de afaceri – NewBiz”.
Prin concursul se vor premia un număr de 43 de planuri de afaceri de succes, care vor beneficia de o finanțare nerambursabilă de până la 25.000 de euro prin intermediul schemei de ajutor de minimis.
- Concursul se desfașoară în perioada 25 mai – 04 iunie 2015 dupa următorul grafic;
- Condiţiile de participare la concurs și metodologia de selecţie, analiza şi evaluare a planurilor de afaceri pot fi accesate aici;
- Structura Planului de Afaceri este prezentată aici;
- Documentele si formularele de înscriere la concurs aferente pot fi descărcate aici;
- Domeniile de afaceri si codurile CAEN eligibile în concurs pot fi accesate aici;
- Conținutul dosarului de înscriere la concurs este prezentat aici;
- Proiectele declarate câștigătoare vor asigura respectarea urmatoarelor criterii angajate prin contractual de finanțare al proiectului:
- Minim 60% din planurile de afaceri vor fi selectate din rândul grupului țintă care se încadrează în categoria de vârstă 18 – 25 de ani și sunt încadrați într-o formă de învățământ superior;
- Minim 60% din totalul ideilor de afaceri selectate pentru finanţare vor fi femei din grupul țintă al proiectului;
- 41 de candidaturi vor fi selectate dintre cele depuse de persoanele instruite în domeniul antreprenorial în cadrul proiectului POSDRU/176/3.1/S/150/300, plus alte 2 idei de afaceri ale celor care se înscriu în competiție și aparțin publicului larg;
- Vor fi selectate minim 2 planuri de afaceri de la nivelul fiecărui județ al celor 2 regiuni de implementare a proiectului (județele Cluj, Bihor, Sălaj, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa – Năsăud, Arad, Timiș, Caraș-Severin şi Hunedoara).
Ideile de afaceri vor fi selectate de către o comisie de selecţie, pe baza unor criterii stabilite de beneficiarul finanţării nerambursabile și prezentate în Metodologia și Regulamentul de concurs, în cadrul unui proces transparent şi nediscriminatoriu.
Fiecare întreprindere înfiinţată în cadrul schemei de ajutor de minimis va trebui să asigure crearea a cel puţin două (2) locuri de muncă.
Fiecare întreprindere nou creată, beneficiară de sprijin în cadrul schemei de minimis, are obligația de a menține locurile de muncă nou create cel puțin 6 luni după finalizarea proiectului.
Dosarele se depun la:
- Cluj : la sediul PROIS-NV, str. Fluerașului nr. 3 (zona P-ței Cipariu), Cluj-Napoca, între orele 10-18; telefon: 0264-413091;
- Timisoara: la sediul Centrului de Sprijinire a Afacerilor, sălile M15, M23, în cadrul Universității de Vest, Bd. Vasile Pârvan, nr. 4., Timișoara, între orele 10-18.